Agenda

Concert Vocaal Ensemble Leeuwarden, Agneskerk Goutum, zaterdag 13 april 2024

Vocaal Ensemble Leeuwarden presenteert op zaterdag 13 april in de Agneskerk te Goutum koormuziek uit een breed palet, met aan de ene kant “oude muziek” uit de 17e eeuw, en aan de andere kant koorwerken uit de Slavische romantische traditie van rond 1900.

In de getoonzette psalmen van Sweelinck en Monteverdi en de drie geestelijke liederen van Schütz, hoor je de koorstemmen onafhankelijk langs elkaar heen bewegen (polyfonie) of elkaar versterken in harmonieën (homofonie). Vaak worden de beelden in de tekst ook in de muziek verklankt.

Uit de “Vespers” van Sergej Rachmaninov zingen wij “Blazhen muzh” en “Bogoroditse Devo”. Deze voornamelijk homofone liederen klinken, net als de “Cherubijnse Hymne” van de bij ons vrij onbekende Servische componist Stevan Mokranjac, ingetogen en vloeiend, in sterkte leidend naar een climax, met een kenmerkende Slavische klank.

Van Mokranjac worden ook twee van zijn “Rukoveti” (“Bloemenkransen”) gezongen, een verzameling bewerkte Servische volksliedjes die een mooie sfeertekening geven van het leven op de Balkan rond 1900, en waarin energiek vrolijke en langzame droevige passages elkaar afwisselen.

Het koor wordt gedirigeerd door David van Roijen, en begeleid op orgel door Johan Smit en op cello door Emma Zarzuela Castro. De beide instrumentalisten zullen ook een intermezzo verzorgen.

Het concert begint om 20.00u, de zaal is open om 19.30u.
De toegang bedraagt € 15,- Kaarten zijn te verkrijgen via deze QR-code:


en ook aan de zaal.

Adres Agneskerk: Buorren 23, Goutum.

Meer informatie: www.vocaalensemble-leeuwarden.nl
Vragen: info@vocaalensemble-leeuwarden.nl